85-87 442

Results 1 to 4 of 4

Thread: Distributor Issues - No Spark

  1. #1
    Junior Member jrbarrie83's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Langeloth, PA
    Posts
    22
    Rep Power
    2

    Default Distributor Issues - No Spark

    Tried starting my car last week and it took forever. Cranked beautifully, but would not fire. Finally it started, and I thought maybe it had something to do with the fact that it had sat for a few weeks. We were planning to go to a local cruise, and that day it would not start at all. I replaced the ignition module, figuring that was the most common part to go. Nothing. Swapped the ignition coil with the one from my truck and it fired instantly. Replaced the coil with a new one yesterday, and again, nothing. I again put the one from the truck in, and it still wouldn't start (but the truck does). Pulled a wire and attached a plug and grounded it - there's no spark at all. We did our best to follow the CSM and troubleshoot the different pieces of the distributor, but not being actual mechanics, we're not totally sure of what we're doing.

    Does anyone have any advice on what to try next? Short of getting a new distributor, I'm at a loss.

    Thanks,
    Jim
    '86 442

  2. #2
    Administrator 88hurstolds's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    1,251
    Rep Power
    10

    Default

    Make sure the pink power wire isn't loose or shorted out somewhere.
    That seems to be the culprit.
    Lightning Rods repair service:CLICK HERE
    Seller Feedback:CLICK HERE
    1988 H/OCA Advisor
    88 H/O #1 of 4
    88 CSC White/Claret - T-tops
    88 H/O Triple Black
    87 442 Black/Gray - T-tops
    85 442 White/Blue - T-tops
    85 442 White/Blue - T-tops
    85 442 White/Claret - T-tops
    85 442 White/Sage
    84 H/O Aero Commemorative #2199 - Sunroof
    83 H/O #2400 Sand Gray - Sunroof
    83 H/O #1607 Sand Gray - T-tops
    83 H/O #727 Maple
    "Keep them Rockets lit!"

  3. #3
    Junior Member jrbarrie83's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Langeloth, PA
    Posts
    22
    Rep Power
    2

    Default

    Turns out it was something within the distributor itself. After replacing the module and coil, and not being able to find anything else wrong, I ordered a new distributor and it's been starting fine.

  4. #4
    Administrator 88hurstolds's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    1,251
    Rep Power
    10

    Default

    Did you ever check to see if the capacitor was good? (blue and red wires)
    Lightning Rods repair service:CLICK HERE
    Seller Feedback:CLICK HERE
    1988 H/OCA Advisor
    88 H/O #1 of 4
    88 CSC White/Claret - T-tops
    88 H/O Triple Black
    87 442 Black/Gray - T-tops
    85 442 White/Blue - T-tops
    85 442 White/Blue - T-tops
    85 442 White/Claret - T-tops
    85 442 White/Sage
    84 H/O Aero Commemorative #2199 - Sunroof
    83 H/O #2400 Sand Gray - Sunroof
    83 H/O #1607 Sand Gray - T-tops
    83 H/O #727 Maple
    "Keep them Rockets lit!"

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •