Announcement

Collapse
No announcement yet.

Instrument Cluster doesn't work?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Instrument Cluster doesn't work?

    Hi i am working on my 82 cutlass my speedo works and my car started overheating and no light kicked on so i decieded to find a cluster with the tach and temp gauges so i plugged that in and i can still only get the speedo to work the tach i know there is a wire i have to find and connect im not worried about that yet but need to know how to connect it soon but i really need to figure why i get no lights on cluster and no gauges please help me thanks.

  • #2
    I've had some problems with my instrument cluster too...read some of my posts. Here's a link with some good information:

    http://tech.oldsgmail.com/eint_rallye_swap.php

    Read the electrical section of this forum...gives you more great info. Also, try to find a Chassis Service Manual...not hard to find, and not very expensive. Try Factory Auto Manuals, for one.
    '76 Cutlass S 350 (1981-83)
    '79 Cutlass Supreme 260 (1983-85)
    '79 Cutlass Supreme 350 Chevy (1989-1993)
    '77 Cutlass Salon 350 (1996-present)
    '98 Bravada - green - (2005) RIP
    '98 Bravada - black - (2005-2011) sold
    '87 442 (May 2010) undergoing restoration

    Comment


    • #3
      Wiring scheme and sensors are different.
      Lightning Rods repair service:CLICK HERE
      Seller Feedback:CLICK HERE
      1988 H/OCA Advisor
      88 H/O #1 of 4
      88 CSC White/Claret - T-tops
      88 H/O Triple Black
      87 442 Black/Gray - T-tops
      85 442 White/Blue - T-tops
      85 442 White/Blue - T-tops
      85 442 White/Claret - T-tops
      85 442 White/Sage
      84 H/O Aero Commemorative #2199 - Sunroof
      83 H/O #2400 Sand Gray - Sunroof
      83 H/O #1607 Sand Gray - T-tops
      83 H/O #727 Maple
      "Keep them Rockets lit!"

      Comment


      • #4
        yep i confirmed that i will start switching the wires tomorrow the left blinker is on all the time and when you turn the left turn signal the light turn on and off. i was reading the reference manual about the coolant sensor im going to buy a new one but if that doesn't work can i just run a wire strait to the cluster

        Comment


        • #5
          Make sure you get a sender not a sensor, some parts stores will mess up...
          Correct part number is 25036628, it's a two blade connector with one blade for the idiot light (green/white wire) and the other for the gauge (green wire)
          You'll need the proper connector as well.
          If you can't find the sender and connector I have a new sender and used connector lead available for $35 shipped
          Lightning Rods repair service:CLICK HERE
          Seller Feedback:CLICK HERE
          1988 H/OCA Advisor
          88 H/O #1 of 4
          88 CSC White/Claret - T-tops
          88 H/O Triple Black
          87 442 Black/Gray - T-tops
          85 442 White/Blue - T-tops
          85 442 White/Blue - T-tops
          85 442 White/Claret - T-tops
          85 442 White/Sage
          84 H/O Aero Commemorative #2199 - Sunroof
          83 H/O #2400 Sand Gray - Sunroof
          83 H/O #1607 Sand Gray - T-tops
          83 H/O #727 Maple
          "Keep them Rockets lit!"

          Comment


          • #6
            i may take u up on that sensor i cant seem to find it with the connector

            Comment


            • #7
              If you go to NAPA and get a decent sales person they can get all of the stuff you need.

              Comment

              Working...
              X